Φοιτητικοί μαθηματικοί διαγωνισμοί

Πληροφορίες για τους φοιτητικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς

Μεταξύ των διεθνών φοιτητικών μαθηματικών διαγωνισμών, οι φοιτητές της ΣΕΜΦΕ συμμετέχουν συχνά στουν SEEMUS που διοργανώνεται υπό την επίβλεψη της Μαθηματικής Εταιρίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MASSEE) καιστον IMC που διοργανώνεται υπό την επίβλεψη του University College London. Οι χώρες στις οποίες διεξάγονται οι δύο διαγωνισμοί αλλάζουν ετησίως. Οι δύο διαγωνισμοί είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους και με διαφορετικούς κανονισμούς, αλλά αμφότεροι επιτρέπουν τόσο την ατομική όσο και την ομαδική συμμετοχή, πάντοτε με προκαταβολή εξόδων στους διοργανωτές για την κάθε συμμετοχή.

Για όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή και τη συμμετοχή σας μπορείτε να ανατρέξετε στους ιστοτόπους των διαγωνισμών http://poincare.matf.bg.ac.rs/~kmiljan/SEEMOUS/ και https://www.imc-math.org.uk/index.php?year=2022.

Για επιπλέον πληροφορίες και σχετικά με την προετοιμασία για το διαγωνισμό και τη δημιουργία ομάδας που εκπροσωπεί τη ΣΕΜΦΕ, επικοινωνήστε με τον Τομέα Μαθηματικών της ΣΕΜΦΕ με τους Δ. Κοντοκώστα (dkodokostas(at)math.ntua.gr) και Μ. Ροκίδη (mrocky(at)ath.forthnet.gr).

Το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ παρέχει σημειώσεις προετοιμασίας: https://eclass.uoa.gr/courses/MATH206/